Анекдот

Тема випускного твору на іспиті 1946 року була дивною. «Якщо б німці перемогли?». Вітя П. напружив всю свою уяву і заскрипів пером.

На жаль, виходив якийсь жахливий і неймовірний список безглуздостей. Такого в Росії ніяк не могло б статися. Та й перемогли врешті решт не німці.

1. Промисловості в країні практично ніякої не залишиться, окупанти будуть стурбовані лише викачуванням природних ресурсів з наших територій.

2. Замість міліціонерів з народу будуть поліцаї з непотребу, їх буде дуже багато, а народ їх буде боятися більше бандитів.

3. На кожному виїзді з міста поліцейські будуть перевіряти тих, хто хотітитме виїхати або заїхати. Кожен житель буде зобов'язаний реєструватися в поліції за місцем проживання.

4. Для підтримки страху створять дикі загони з гірських народів. Вони будуть час від часу нападати на місцеве населення, грабувати і вбивати.

5. Правителів наберуть з особливо підлих місцевих жителів. Діти і дружини правителів будуть жити для безпеки за кордоном. А самі правителі будуть змінюватися за вахтовим методом.

6. Вся знать буде їздити тільки на чорних німецьких машинах з сиренами. Простим людям під час їх проїзду потрібно буде тікати на узбіччя та чекати поки вони проїдуть.

7. Найпопулярнішим вченням від загальної безвиході стане врешті-решт фашизм. Тільки російський.

8. Німецькі товари будуть вважатися в Росії найкращими і бажаними.

9. Президент по-німецьки буде говорити набагато краще, ніж російською.

10. Замість горілки будуть скрізь рекламувати і продавати пиво, як у Німеччині.

11. Ті, хто воював проти німців, будуть отримувати гроші, а у свята убогий сухий пайок.

12. Вбитих на війні росіян поховають у загальних могилах, щоб хоча б якось провести поховання.

13. Велика частина чоловічого населення країни пройде через табори. Щоб зламити волю до опору.

14. Викладачі та лікарі на окупованих територіях будуть отримувати зарплати по мінімуму, тільки щоб населення скорочувалося і оскотинювалося не дуже швидко.

15. На далеких околицях Росії, типу Примор'я, можливо збережуться партизани. Вони будуть нападати на поліцаїв, але залякане населення допомагати їм нічим не буде.

16. Дороги не будуватимуть, а бензин зроблять дорогим, щоб народ сидів по домівках.

17. Зброю народу буде суворо заборонено мати, щоб раптом не збунтувалися.

18. Для життя населенню побудують дешевих бараків з низькими стелями, по 8 метрів на людину.

19. Найвправнішим і найрозумнішим дадуть можливість їхати і жити за кордоном, це буде вважатися великим життєвим успіхом.

20. Головним ворогом Росії проголосять Америку.

Віра Павлівна довго роздумувала над оцінкою. І поставила 3 ​​за хорошу фантазію.